
علت شکستن ناخن ها چیست؟! چرا ناخن ها شکننده می شوند
شکستن ناخن دلایل زیادی دارد. کمبود یک سری ویتامین خاص، کمخونی، مواد شیمیایی مختلفی که در لوازم آرایشی مختلف قرار دارد و… از مهمترین این دلایل است که قصد داریم در این مقاله از مجله سبک زندگی به آنها بپردازیم. اگر از شکستن ناخن های خود ناراضی هستید و حس میکنید زیبایی ظاهری آن دستخوش تغییر شده، تا پایان مقاله با ما همراه باشید تا توضیح دهیم باید چکار کرد.
علت شکستن ناخن کمبود کدام ویتامین است
کمبود ویتامین مهمترین دلیل شکستن ناخن دست و پا است. اما کمبود کدام ویتامینها باعث شکنندگی ناخن های ما میشود؟ در ادامه اصلیترین این ویتامینها را معرفی خواهیم کرد:
بیوتین (B7): ویتامین بیوتین یا B7 عامل اصلی متابولیسم اسیدهای آمینه است و به همین دلیل کمبود آن باعث آسیب به پوست و موی ما میشود.
B12: ویتامین بی 12 مسئول اصلی تولید و تجدید سلولهای سلولهای پوستی و ناخنهای دست و پا است و به همین خاطر اگر از این ویتامین به اندازه کافی به بدن ما نرسد، دچار خشکی و پوست پوست شدن ناخن میشویم.
ویتامین D: اگر ویتامین D به اندازه کافی به بدن ما نرسد، سیستم گوارش ما توان جذب مواد معدنی ضروری مثل کلسیم، فسفر و… را از دست داده و درنتیجه موها و ناخن ما دچار شکنندگی میشود.
آهن: مشخصا کمبود آهن باعث کم خونی بدن ما شده و کم خونی نیز در نهایت باعث پوست پوست شدن ناخن میشود.
کلسیم: کلسیم نیز همانطور که میدانید یک ماده معدنی ضروری برای استخوان و ناخنهای ماست و کمبود آن عواقب بدی برای سلامت بدن ما به طور کلی دارد.
علت شکستن عمودی ناخن
جالب است بدانید شکل شکستن ناخن های ما دو نوع است: عمودی و افقی. شکست ناخن به صورت عمودی با یک سری خط ریز از بالا به پایین قابل شناسایی است. این نوع شکستگی دلایل مشخصی دارد که شامل موارد زیر میشود:
کمبود ویتامینهایی که نام بردیم، کم آبی بدن، جویدن ناخن به خاطر استرس، خشکی پوست، مانیکور بیش از حد ناخنها، استفاده از چسب ناخن قوی، نداشتن روتین مراقبت از ناخن و البته به کارگیری مواد شیمیایی پاک کننده قوی.
علت شکستن افقی ناخن
شکستن ناخن به صورت افقی نیز مانند شکست عمودی است، منتها با این تفاوت که خطهای ریز به جای از بالا به پایین، از یک گوشه به گوشه دیگر کشیده شده است. از دلایل اصلی شکستن افقی ناخن میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
کمبود ویتامینهایی که نام بردیم بهعلاوه امگا 3، آسیب فیزیکی به ناخنها، قرار گرفتن سطح ناخن در معرض مواد شیمیایی مضر، رطوبت بیش از حد و بیماریهای زمینهای بخصوص تیروئید.
دلیل لایه لایه شدن ناخن چیست
به طور کلی دلیل اصلی لایه لایه شدن ناخن یا (Onychoschizia) تنها کمبود ویتامین و مواد معدنی نیست، بلکه دلایل دیگری نیز دارد که در ادامه هر کدام را توضیح خواهیم داد:
قرار گرفتن در معرض رطوبت زیاد، استفاده از مواد شوینده و شیمیایی مضر برای پوست و ناخن، کمبود هر کدام از ویتامینهای گروه B، ضربه و فشار به ساختار ناخن، مکیدن و جویدن انگشتان بر اثر استرس و اضطراب، داشتن بیماریهای زمینهای مثل تیروئید، بیماریهای کلیوی و ریوی و مشکلاتی مثل کاوازاکی که متعلق به دوران کودکی است، داشتن عفونتهای قارچی، استفاده از برخی داروها و البته بالا رفتن سن.
معرفی قرص تقویت ناخن
برای درمان ناخن های شکننده یک سری قرص تقویتی در بازار وجود دارد که بد نیست 4 تا از بهترین آنها را بشناسید و طبق تجویز دکتر مصرف کنید:
قرص پیلفود کمپلکس نیلز: در این قرص ویتامینهایی مثل بیوتین، زینک و ال سیستئین به مقدار کافی به کار رفته و به همین دلیل مصرف آن باعث از بین رفتن مشکلات ناخن در طول زمان میشود.
قرص پرفکتیل ویتابیوتیکس: این قرص یک ترکیب کامل از ویتامینهای سی، دی، گروه ب، منیزیم، آهن و زینک است و به همین دلیل مصرف آن تنها برای پوست و مو مناسب نیست بلکه سلامت کلی بدن را تضمین میکند.
قرص پرفکت نیل اند اسکین ایکس مارت: بیوتین، ویتامین سی، زینک و ویتامین D3 از ترکیبات اصلی این قرص است و به همین دلیل مصرف آن برای از بین رفتن مشکلات پوست و ناخن به شدت توصیه میشود.
قرص سیستین B6 زینک: این قرص نیز یک مکمل غذایی ثابت شده است که بسیاری از متخصصان تغذیه برای حل مشکلات ناخن آن را تجویز میکنند.
برای سفت شدن ناخن چه باید کرد
راههای زیادی برای سفت کردن ناخن شکننده وجود دارد که شامل مصرف مکمل تا درمانهای خانگی میشود. یکی از روشهای درمانی خانگی که هر زمان میتوانید از مزایای آن بهره ببرید، استفاده از کتیراست. در این روش کافی است مقداری کتیرا در آب داغ حل کنید و سپس به شکل لاک روی ناخنتان بمالید. استفاده از ترکیب آب و کتیرا به مرور زمان باعث میشود ساختار و بافت ناخنهای شما به شدت سفت شود و دیگر با لایه لایه شدن سطح ناخنهایتان درگیر نباشید.
سخن پایانی
در این مقاله توضیح دادیم که دلایل اصلی شکسته شدن ناخن چیست. گفتیم که به طور کلی ناخنها به دو شکل عمودی و افقی شکسته میشوند. دلایل هر کدام را هم توضیح دادیم. در پایان نیز گفته شد که چطور میتوان با مصرف یک سری قرص و استفاده از درمان خانگی این مشکلات را حل کرد. امیدواریم مطالب گفته شده برای شما مفید بوده و بتوانید زیبایی ناخنهای خود را دوباره به دست آورید.
سوالات متداول
چند نوع شکستن ناخن داریم؟
به طور کلی ناخنها به دو شکل افقی و عمودی شکسته میشوند. این دو مدل شکست ناخن دلایل مختلفی دارند که در طول مقاله درباره آنها گفته شد.
کمبود چه ویتامینهایی باعث لایه لایه شدن ناخن میشود؟
کمبود ویتامین B7، ویتامین B12، ویتامین D، آهن، کلسیم و زینک باعث شکسته شدن ناخنها میشود.
برای سفت شدن ناخنها چه درمان خانگی وجود دارد؟
برای سفت شدن ناخنها کافی است مقداری کتیرا در آب داغ حل کرده و به صورت لاک روی ناخنتان بمالید. این روش درمانی به مرور باعث سفت شدن ناخنهای شما میشود.