نقش پروبیوتیک در مراقبت از پوست

پروبیوتیک در مراقبت از پوست نقش بسیار مهمی دارد. پروبیوتیک‌ها به طور کلی یک سری باکتری مفید (موجودات زنده) هستند که باعث حفظ تعادل میکروبیوم پوست و بدن شده و به خاطر همین، یک سری فواید و مزایا برای پوست ما دارند. به همین خاطر در این مقاله از مجله سبک زندگی قصد داریم توضیح دهیم که پروبیوتیک چطور باعث سلامت پوست ما شده و روش‌های استفاده از این مزایا کدام است. اگر به این موضوع علاقه دارید و به سلامت پوستتان اهمیت می‌دهید، تا پایان مقاله با ما همراه باشید.

پروبیوتیک چیست و چه نقشی در سلامت پوست دارد

پروبیوتیک‌ها Probiotics میکروب‌های زنده و فعالی هستند که اتفاقا برای سلامت بدن ما مفید هستند و به همین دلیل آنها را در دسته میکروب‌های مفید دسته‌بندی می‌کنند. این میکروب‌ها با حفظ تعادل باکتری‌های مفید درون روده به هضم بهتر، تقویت سیستم ایمنی بدن و کاهش التهاب کمک می‌کنند. این ترکیبات در ماست، کفیر و انواع ترشی‌های طبیعی یافت می‌شود و مصرفشان مزایای خاصی برای پوست دارد که به صورت لیست‌وار شامل موارد زیر می‌شود:

کاهش التهاب پوست، تقویت بافت آن، جلوگیری از ایجاد آکنه روی پوست، کمک به بهبود جای زخم، افزایش رطوبت پوست و بازگشت خاصیت ارتجاعی آن، بهبود رنگ پوست و جلوگیری از بروز یک سری بیماری خاص.

در ادامه ابتدا چگونگی استفاده از مزایای پروبیوتیک در مراقبت از پوست را بررسی می‌کنیم و سپس توضیح خواهیم داد که به طور خاص این میکروب‌های زنده و مفید باعث جلوگیری از کدام بیماری‌های پوستی می‌شوند.

پروبیوتیک چیست و چه نقشی در سلامت پوست دارد

چگونگی اثر پروبیوتیک روی محافظت از پوست

بد نیست ابتدا دلیل علمی مفید بودن پروبیوتیک‌ها در مراقبت از پوست را به طور خلاصه بررسی کنیم. همان‌طور که می‌دانید، فلور طبیعی پوست از چندین میکروارگانیسم تشکیل شده است. وظیفه این میکروارگانیسم‌ها این است که از پوست در برابر باکتری‌های بد محافظت کنند. وقتی مقدار باکتری‌های مضر برای پوست از حد معمول آن بیشتر شود، پروبیوتیک‌ها دست به کار شده و با تولید سم، این میکروب‌ها را از بین می‌برند. این کار باعث محافظت از پوست می‌شود و مزایا و فواید زیادی برای آن دارد.

روش های استفاده از پروبیوتیک در مراقبت از پوست

نقش پروبیوتیک در مراقبت از پوست را تا حد خوبی متوجه شدیم. با این حال چطور می‌توان از این مزایا استفاده کرد؟ به طور کلی دو روش برای استفاده از پروبیوتیک در مراقبت از پوست وجود دارد: استفاده موضعی و مصرف خوراکی.

استفاده موضعی: برای استفاده موضعی باید یک سری محصول پوستی و مراقبتی به شکل کرم و پودر در اختیارتان باشد. پروبیوتیک در محصولات پوستی مثل کرم‌ها و لوسیون‌های پروبیوتیک، ماسک‌های پروبیوتیک و پاک کننده‌های پروبیوتیک یافت می‌شود. دستور مصرف این محصولات این گونه است که باید صبح به صبح یا شب به شب مقداری از آن را در طی یک روتین مراقبت از پوست در خانه روی پوست بمالید.

مصرف خوراکی: در مواد غذایی مثل ماست، کفیر، کیمچی و … به طور طبیعی مقدار زیادی پروبیوتیک یافت می‌شود. به جز محصولات طبیعی که حاوی پروبیوتیک هستند، یک سری مواد خوراکی دیگر مثل مکمل‌های پروبیوتیک هم وجود دارد که مصرف آنها به شما کمک می‌کند تا کمبود این ماده را جبران کرده و از مزایایش برای پوست بهره ببرید.

روش های استفاده از پروبیوتیک در مراقبت از پوست

پروبیوتیک برای درمان چه مشکلات پوستی مورد استفاده قرار می‌گیرد؟

استفاده از پروبیوتیک برای پوست صورت تنها با هدف حفظ شادابی و رطوبت صورت نمی‌گیرد. این ماده در جلوگیری از ابتلا به مشکلات پوستی متعدد نیز کاربرد دارد. در ادامه 4 عدد از مهم‌ترین این بیماری‌های پوستی را معرفی خواهیم کرد و توضیح می‌دهیم که نقش پروبیوتیک در مراقبت از پوست در این موارد چیست.

درماتیت آتوپیک

درماتیــت آتوپیــک (AD) یک بیماری التهابی است که با خارش و سرخ شدگی پوست همراه است. پروبیوتیک‌های از نوع بیفیدوباکتریوم لانگوم قادر هستند التهاب پوستی را کاهش دهند. تعداد زیادی کرم پوست پروبیوتیک در بازار وجود دارند که برای درمان درماتیت آتوپیک مورد استفاده قرار می‌گیرند.

اگزما

مطالعات زیادی از تاثیر مثبت پروبیوتیک روی اگزما خبر می‌دهد. پروبیوتیک‌های از نوع لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس قادرند از بروز اگزما و دیگر مشکلات پوستی مشابه جلوگیری کنند. در میان محصولات پوستی پروبیوتیک می‌توانید تعداد مناسبی ماسک و پودر ضد اگزما پیدا کنید.

جوش و آکنه

داشتن گوارش نامناسب و بخصوص مشکلات مرتبط با روده باعث بروز جوش و آکنه می‌شود. پروبیوتیک‌هایی از نوع لاکتوباسیلوس کازئی تاثیر مثبتی روی مشکلات گوارشی و درنتیجه جلوگیری از بروز جوش و آکنه دارد.

کاندیدیاز جلدی

پروبیوتیک‌های از نوع بیفیدوباکتریوم بیفیدوم نوع دیگری از باکتری‌های مفید هستند که باعث کاهش التهاب و افزایش ایمنی پوست می‌شود. به همین دلیل از بروز کاندیدیاز جلدی (قارچ) جلوگیری می‌کنند.

پروبیوتیک برای درمان چه مشکلات پوستی مورد استفاده قرار می‌گیرد؟

سخن پایانی

در این مقاله نقش پروبیوتیک در مراقبت از پوست را بررسی کردیم. گفتیم که مواد پروبیوتیک چیست، چطور روی پوست اثر مثبت می‌گذارد و در چه مواد خوراکی یافت می‌شود. همچنین روش‌های بهره بردن از این باکتری‌های مفید را هم بررسی کردیم. در نهایت بیماری‌های پوستی که با استفاده از پروبیوتیک‌ها قابل پیشگیری و درمان هستند را هم معرفی کردیم. در پایان امیدواریم مطالب گفته شده برای شما مفید بوده و بتوانید از پوست خود به خوبی محافظت کنید.

سوالات متداول

بهترین مکمل پروبیوتیک چیست؟

بسته به نیازی که دارید، مکمل‌های پروبیوتیک مفید فراوانی در بازار موجود است که تعدادی از مهم‌ترین آنها فمی لاکت، ژری لاکت، بایو آی بی اس و لاکتول است.

آیا قرص پروبیوتیک برای نفخ شکم مناسب است؟

بله. بسته به اینکه روده‌های شما چه مشکلی دارد، انواع قرص پروبیوتیک را می‌توانید جهت درمان آن به کار برید. چون نفخ شکم یکی از عوارض اصلی مشکلات روده است، پس استفاده از قرص بیوتیک برای نفخ شکم مناسب است.

مزایای استفاده از پروبیوتیک برای پوست کدام است؟

کاهش التهاب پوست، تقویت بافت آن، جلوگیری از ایجاد آکنه روی پوست، کمک به بهبود جای زخم، افزایش رطوبت پوست و بازگشت خاصیت ارتجاعی آن، بهبود رنگ پوست و جلوگیری از بروز یک سری بیماری خاص.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا